Ons verhaal

The making of...Wedfest Dominique & Melanie

Hoe het begon

Het begon ergens in december 2008 in, toen nog, Totaalcafé de Praktijck.
We waren er, na een dansje op Suavemente van Elvis Crespo, snel aan uit; Dominique wilde weleens mee naar Pinkpop. Telefoonnummers werden uitgewisseld want de volgende editie zou het ervan moeten gaan komen; naar Pinkpop in een tentje.

Eerste Festival

De eerstvolgende editie van Pinkpop stond Melanie te genieten bij onder andere Snow Patrol, The Killers en Bruce Springsteen. Dominique was afgehaakt maar had later toch wel spijt. Er werd tijdens het hele festival dan ook veel over en weer ge-sms’t. Het jaar daarop was daar dus toch de vuurdoop voor Dominique; de eerste keer Pinkpop. We zagen onder andere Kasabian, Motörhead, Rammstein, Paolo Nutini, The Prodigy, Editors en Green Day.

The Rolling Stones op Pinkpop

Ons 5 jarig Pinkpop jubileum moest een bijzondere worden; The Rolling Stones kwamen! Mooier kon bijna niet. Inderdaad….want bijna heel Nederland wilde erbij zijn en dus grepen we mis bij de voorverkoop. 🙁
Dat ging ons niet gebeuren. Via Marktplaats vond Dominique dan ook kaarten in f***ing Almelo. Melanie vond het maar niks, kaarten via Marktplaats kopen, maar het waren hardcopy’s en Dominique vertrouwde het dus ging hij op naar Almelo om ze “even” op te halen. (Op de terugweg van een klant in Middenmeer)
Die dag heeft ie meer dan 600km gereden maar ja, hij had wél kaarten! Nu maar hopen dat ze ook echt zijn en we binnen mogen natuurlijk!
Zaterdag 7 juni was het zover, Pa en Fien brachten ons naar Landgraaf. Dominique mocht van Melanie eerst door de controle en zij bleef op gepaste afstand bij Pa en Fien afwachten. Gelukkig….alles oké en met een behoorlijke omweg kon het genieten dan ook beginnen! 🙂
Dit weekend genoten we van onder andere Arctic Monkeys, Robert Plant, Mastodon, Stromae, Ed Sheeran, Flogging Molly en Kodaline.

Lowlands

Na 2 of 3 edities Pinkpop werd het tijd voor een volgende Festival-stap; Lowlands. Dominique was terughoudend, maar Melanie wist zeker dat a state of Llow ook bij Dominique zou passen. In 2012 was het dan ook zover. De eerste gezamenlijke Llowlands-editie.
Het was meteen een goede eerste editie; bloedheet! De hitte zorgt er voor dat iedereen extra lief is voor elkaar: men deelt zijn kostbare water en schuift nog wat op als mensen wanhopig op zoek zijn naar wat schaduw. Wij bezoeken de Juliet om naar Jan Jaap van der Wal te kijken; daar is airco! We zien verder onder andere The Black Keys, Ed Sheeran, Lianne La Havas, Triggerfinger, Skrillex, La Pegatina en sluiten af bij Kees van Hondt. Dominique is om; dit is zeker niet zijn eerste Campingflight naar het Paradijs van LLowlands.
We zien de jaren daarop nog veel toffe optredens. Zo zien we; Volbeat, Jett Rebel, London Grammar, Twenty One Pilots, Chef’s Special, Snoop Dog, Major Lazer, Tom Odell, Oscar and the Wolf, Elbow, The Last Shadow Puppets, Noel Gallagher, Editors, Dua Lipa, Royal Blood, Billy Eilish en natuurlijk de Jeugd van Tegenwoordig. LLowlands is een tweede thuis, een gevoel…Hopelijk mogen we snel weer!

Pearl Jam in San Siro

We bezoeken niet alleen festivals, we bezoeken regelmatig concerten. Zo hebben we samen onder andere live mogen zien; Pink in Ahoy, Sting in Afas Live, The Gorillaz in Afas Live, The Black Keys in Ziggo Dome, Snow Patrol in Ahoy, Pearl Jam in Ziggo Dome, The Red Hot Chili Peppers in Ahoy.

Onze vakantie naar het Gardameer in 2014 was al geboekt toen Pearl Jam voor diezelfde periode hun Europese tournee aankondigden. 2 concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam en wij waren precies die periode aan het Gardameer. Vooral Melanie als echte Pearl Jam fan baalde hier flink van! Er moest dan ook een oplossing komen. En die kwam er gelukkig! Via “Ten Club” (de Pearl Jam fanclub) kwamen we aan tickets voor een concert tijdens de Europese “Lightning Bolt” tour van 2014; in San Siro Milaan…!! (Dat is tenslotte niet zo ver van het Gardameer!! ;-)) Met de trein trokken we vanuit Peschiera del Garda naar Milaan voor een weekendje sightseeing Milaan én bezoek aan het concert van Pearl Jam. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten!
Eddie Vedder is meestal al niet zo flauw met de hoeveelheid nummers die hij tijdens een concert ten gehore brengt maar in Italië lijken ze helemaal geen eindtijd te kennen. (we hebben na het concert dan ook de hele stad lopend kunnen doorkruisen terug naar het hotel, de laatste metro ging niet meer…) Van een tassen controle hebben ze er ook nog nooit gehoord. De securityman bij de ingang en kaartcontrole keek dan ook heel raar op toen Melanie met haar tas alvast opengemaakt verscheen voor die beste man. “uhh ja, wat moet ik met jouw tas?” zag je hem denken. Gevolg van deze soepele regels is dat iedereen met eigen blikjes bier en flessen rode wijn op de tribune zat. Hadden we dat geweten hadden we de lauwe flesjes (hele dure) Heineken in het stadion niet hoeven te kopen. Gelukkig hadden we een aardige Italiaanse buurman met een rugzak vol blikjes bier. 😉 Deze bijzondere ervaring staat dan ook erg hoog op ons lijstje concertervaringen.

Andere Festivals

Naast Lowlands en Pinkpop zijn er natuurlijk nog veel meer festivals, ook festivals die we samen hebben mogen bezoeken. Zo gingen we in 2010 en 2012 naar Rockin’Park in het Goffert Park in Nijmegen. We zagen hier onder andere Amy MacDonald, White Lies, Vampire Weekend, The Black Keys, Stereophonics, Snow Patrol, Elbow en hoe kan het ook anders Pearl Jam. Helaas bestaat het festival tegenwoordig niet meer.
Ook Royal Park Live in de kasteeltuin van Paleis Soestdijk was een erg bijzondere met HAEVN, Rob Dekay (de Mol), Tom Odell én een wijnproeverij want we waren tenslotte niet voor niks in de kasteeltuin van Paleis Soestdijk. 🙂 Voor een bierfestival als bijvoorbeeld Hop on Hop Off of een foodfestival in Arezzo (IT) zijn we ook wel te porren! In 2018 konden we helaas niet naar Lowlands, gelukkig maar dat er bij Fort Lunet in Raamsdonksveer datzelfde weekend het Bollekes Festival was! 🙂

Geregistreerd Partnerschap

Op maandagochtend 12 oktober 2020 hebben we alvast officieel laten vastleggen dat we bij elkaar horen en dat graag nog lang blijven. Dit door middel van een geregistreerd partnerschap in de Raadszaal van het gemeentehuis in Raamsdonksveer (door Corona en het moeten houden van 1.5 meter afstand luxe in deze grote zaal i.p.v. in kamer(tje) 10) Met mondkapje, onze getuigen (Gerard voor Dominique en Clasin voor Melanie) en fotograaf Fien stonden we na een klein kwartiertje, na het zetten van wat handtekeningen en het maken van wat foto’s weer buiten.
12 oktober was een mooie, lange dag, het partnerschap was al om 09:15 waarna we werden verrast door onze lieve vriendin en ceremoniemeester Femke met een prachtige blos bloemen, daarna trakteerde Clasin ons op koffie met taart bij Lola. Een bijzondere 5-gangen lunch kregen we van Gerard en Fien bij Wink in Dongen en proosten deden we vervolgens thuis. Het was een mooie dag die door de lieve mensen om ons heen nog mooier is gemaakt; nogmaals heel veel dank!

Wedfest

En vandaag is het dan zover. Ons eigen Festival; Wedfest Dominique en Melanie. Tijdens het geregistreerde partnerschap hebben wij en onze getuigen al alle handtekeningen gezet. Tijdens de ceremonie waarbij het partnerschap wordt omgezet in een huwelijk hoeft dit dan ook niet meer te gebeuren, gelukkig blijft er genoeg over voor de ceremonie om alsnog onze liefde samen met jullie te vieren. Daarna gaan we uiteraard proosten én feesten. Over het programma horen jullie later meer. Blijf deze website dus volgen! Wij hebben er zin in (eindelijk weer een festival!! :-)), we hopen jullie ook!